Boka kurser

Här kan du boka Handledarkurser och Riskettan

Handledarutbildning

Sedan år 2006 är det lag på att handledare och elever behöver genomgå en handledarutbildning (även kallad introduktionsutbildning eller handledarkurs) innan privat övningskörning får utföras.

Elev och handledare kan gå utbildningen var för sig. Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå utbildningen (man får övningsköra med personbil från det att man är 16 år).

Läs mer

Riskettan

Från och med den 1 april 2009 måste alla som vill ta körkort genomgå en ny obligatorisk riskutbildning, nämligen Riskettan.

Syftet med utbildningen är att ge eleven insikt och kunskap om hur alkohol, droger och trötthet kan påverka körförmågan. Eleven ska bli medveten om möjliga konsekvenser av riskfyllt beteende i trafiken liksom om vad som ökar riskerna och hur de kan minskas.

Läs mer

Behöver du göra syntest för körkortstillståndet?

När du skall ansöka om ett körkortstillstånd så måste du bifoga ett godkänt syntest. Vid en synundersökning för körkort så görs en synskärpekontroll samt ett synfältsprov. Syntestet gör du här hos oss på Edsbergs Trafikskola. Resultatet skickar vi in elektroniskt till transportstyrelsen för snabbare behandling av ärendet.

Kom till oss på drop-in så hjälper vi dig

Läs mer